Dojo@TelerikAcademy

Безплатни работилници по програмиране за ученици от 1-ви до 3-ти клас

За работилниците

Работилницте Dojо@TelerikAcademy се провеждат съвместно с CoderDojo България

Работилниците разширяват програмата на Детска Телерик Академия, като предоставят възможност на децата още от 1-ви клас да се запознаят с технологиите и програмирането. По време на работилниците те ще се научат да създават уебсайтове, приложения и игри.

CoderDojo следва успешната практика по света деца да обучават деца. Ментори на участниците са по-големи ученици от Детска Телерик Академия, Училищна Телерик Академия и други доброволци. Работилниците са забавни и непринудени и включват различни активности. Необходимо е децата да носят собствени лаптопи. 


Как да запишете детето си?

Записването за групата, която стартира през септември 2017 г. приклчючи.

Ако искате да научите първи за записването на новите групи, които ще стартират през 2018 г., запишете се тук

Ако детето ви вече е преминало през обученията на Детска Телерик Академия и иска да сподели знанията си с по-малките, може да се включи като ментор в работилниците. Повече за участието като ментор можете да разберете тук.


Как е организиран учебният процес?

Занятията се провеждат в учебния център на Телерик Академия в София две съботи през месеца от 13:30 до 15:00 ч. Курсът включва 5 работилници. По време на обучението децата ще се запознаят с визуалния програмен език Scratch.

Учебна програма

Дата

Тема

30 септември 2017 г.

Какво има в компютъра?

14 октомври 2017 г. 

Рисувай с код

25 ноември 2017 г. 

Повтаряй лесно

9 декември 2017 г. 

Всичко се променя

16 декември 2017 г. 

Ако тогава, иначе


За CoderDojo

CoderDojo е глобална инициатива, включваща безплатни детски клубове по програмиране в над 60 държави по света. В България CoderDojo се организира от Дигиталната национална коалиция (ДНК) и екип от доброволци.


Въпроси

Има ли още нещо, което искате да знаете за обучението в работилниците Dojo@TelerikAcademy? Пишете ни на info@telerikacademy.com.