Dojo@TelerikAcademy

Безплатни работилници по програмиране за ученици от 1-ви до 3-ти клас


В „Детската академия на Телерик“ в София стартират работилници по програмиране за деца от 1-ви до 3-ти клас – Dojо@TelerikAcademy. Инициативата се провежда съвместно с CoderDojo България и в партньорство с Дигиталната национална коалиция

Новите работилници разширяват програмата на „Детската академия на Телерик“, като предоставят възможност на децата още от 1-ви клас да се запознаят с технологиите и програмирането. По време на работилниците те ще се научат да създават уебсайтове, приложения и игри.

CoderDojo следва успешната практика по света деца да обучават деца. Ментори на участниците са по-големи ученици от „Детската академия на Телерик“, „Училищната академия на Телерик“ и други доброволци. Работилниците са забавни и непринудени и включват различни активности. Необходимо е децата да носят собствени лаптопи. 


Как да запишете детето си?

Работилниците Dojo@TelerikAcademy през сезон 2016/2017 стартират на 22 октомври 2016 г. 

Участието е единствено с регистрация на уебсайта на CoderDojo България, не се изисква кандидатстване. Местата в групата са запълнени. 

Ако детето ви иска да сподели знанията си от „Детската академия на Телерик“, може да се включи като ментор в работилниците и да помага на по-малките да навлязат в света на технологиите. Повече за участието като ментор можете да разберете тук.


Как е организиран учебният процес?

Занятията се провеждат в учебния център на „Академията на Телерик“ в София две съботи през месеца от 13:30 до 15:00 ч. Курсът включва 5 работилници. По време на обучението децата ще се запознаят с визуалния програмен език Scratch.

Учебна програма

Дата

Тема

22 октомври

Какво има в компютъра?

5 ноември

Рисувай с код

19 ноември

Повтаряй лесно

3 декември

Всичко се променя

17 декември

Ако тогава, иначе


Dojo@TelerikAcademy по случай Hour of Code

По случай Hour of Code, CoderDojo България и „Академията на Телерик“ организират отворена работилница по програмиране - Dojo@TelerikAcademy - която ще се проведе на 3 декември и от 15:30 ч. до 16:30 ч. в сградата на „Академията на Телерик“. Събитието е еднократно и е подходящо е за деца, които не са посещавали CoderDojo и нямат опит в програмирането. Необходимо е всяко дете да носи лаптоп, зарядно и външна мишка. Децата ще се запознаят с възможностите и бъдещето на технологиите, а също така и ще надникнат в света на програмирането с Blockly. 

Местата в работилницата са запълнени.


За CoderDojo

CoderDojo е глобална инициатива, включваща безплатни детски клубове по програмиране в над 60 държави по света. В България CoderDojo се организира от Дигиталната национална коалиция (ДНК) и екип от доброволци.