Dojo@TelerikAcademy

Безплатни работилници по програмиране за ученици от 1-ви до 3-ти клас

За работилниците

Работилницте Dojо@TelerikAcademy се провеждат съвместно с CoderDojo България

Работилниците разширяват програмата на Детска Телерик Академия, като предоставят възможност на децата още от 1-ви клас да се запознаят с технологиите и програмирането. По време на работилниците те ще се научат да създават уебсайтове, приложения и игри.

CoderDojo следва успешната практика по света деца да обучават деца. Ментори на участниците са по-големи ученици от Детска Телерик Академия, Училищна Телерик Академия и други доброволци. Работилниците са забавни и непринудени и включват различни активности. Необходимо е децата да носят собствени лаптопи. 


Как да запишете детето си?

В момента няма активна приемна кампания. 

Ако искате да научите първи за записването за нови групи, които ще стартират през 2018 г., запишете се тук

Ако детето ви вече е преминало през обученията на Детска Телерик Академия и иска да сподели знанията си с по-малките, може да се включи като ментор в работилниците. Повече за участието като ментор можете да разберете тук.


Как е организиран учебният процес?

Занятията се провеждат в учебния център на Телерик Академия в София две съботи през месеца от 13:30 до 15:00 ч. Курсът включва 5 работилници. По време на обучението децата ще се запознаят с визуалния програмен език Scratch.


За CoderDojo

CoderDojo е глобална инициатива, включваща безплатни детски клубове по програмиране в над 60 държави по света. В България CoderDojo се организира от Дигиталната национална коалиция (ДНК) и екип от доброволци.


Въпроси

Има ли още нещо, което искате да знаете за обучението в работилниците Dojo@TelerikAcademy? Пишете ни на info@telerikacademy.com.