Национален пролетен турнир по информатика

май, 14, 2018

Феноменално представяне на възпитаниците на Младежката Телерик Академия по време на Националния пролетен турнир по информатика. 70% от всички медалисти от турнира са настоящи ученици или са се подготвяли в школите на Фондация „Телерик Академия“ по алгоритмично програмиране в страната. По-голямата част от грамотите за отлично представяне (76%) също бяха спечелени от наши възпитаници.

Национален пролетен турнир по информатика 2018 Състезанието се състоя на 20-22 април във Велико Търново. Вижте и акцентите от него:

Група Е (5 клас)
Три златни медала спечелиха възпитаниците ни Калоян Димитров от София, Веселин Маркович и Мария Тодорова от Варна в група Е (5 клас). Наши ученици си тръгнаха с 11 грамоти за отлично представяне от общо 13 в тази категория.

Група D (6-7 клас)
Тук младежите завоюваха общо 8 златни отличия. Това са обучаващите се в момента в Академията: Ясен Пенчев от Габрово, Александър Янев, Борис Стоянов, Константин Томов, Никола Николов и Огнян Арсов от Варна, както и преминалите вече през програмата участници Александра Игнатова и Мартина Маркова.

Пролетен турнир по информатика - група Е

Група C (8 клас)
Осмокласникът Виктор Кожухаров, който преди години прави първите си стъпки в областта на програмирането в школите на Фондация „Телерик Академия“, завоюва сребърен медал от Пролетния турнир по информатика.

Група B (9-10 клас)
Четири златни медала спечелиха порасналите ни вече ученици Стоян Малинин, Станислав Николов, Антъни Господинов и Добрин Башев. В тази категория близо 90% от грамотите за отлично представяне бяха връчени на наши възпитаници.

Група А (11-12 клас)
Гордеем се да видим и сред най-големите медалисти младежи, които са се подготвяли в областта на състезателното програмиране в Академията. Сред победителите са Иван Иванов, Виктор Терзиев, Радослав Димитров, Иван Ганев, Захари Маринов и Александър Кръстев.

Разбира се, резултатите от състезанията не са единствен измерител за успехите на учениците. Но те ясно демонстрират високия потенциал, който те имат, стига да получат вдъхновяващо, практическо и съвременно обучение. 

Пълното класиране от Националния пролетен турнир по информатика може да бъде намерено тук.