Програмирането – интерактивно и интересно

април, 18, 2018

Срещаме ви с Атанас Вълчев, който е шестокласник в ППМГ „Гео Милев“ и за втора поредна година участва в школата на Младежката Телерик Академия в Стара Загора с ръководител Живка Стойчева. Натрупал сериозни познания и опит в рамките на програмата, Атанас разказва за своето обучение.

Telerik Kids Academy Student

„В началото програмирането беше  напълно нова и непозната материя. Не беше лесно, но точно това ме заинтригува и стимулира да продължа. Занятията в школата на Младежката Телерик Академия са много интересни, а материалът се поднася с примери, близки до нас. Понякога подскачаме или клякаме, за да демонстрираме, например,  цикличен процес.

Освен това с останалите ученици в школата станахме един отбор и си помагаме постоянно. С моя съученичка, която също като мен е втора година в школата, разработихме проект за Националната олимпиада по информационни технологии на тема „Математиката и аз“. Проектът включва състезателни задачи за 4-ти клас и използва Visual Basics for Applications, който изучавахме именно в Академията.

Светът на математиката и информатиката за мен и съучениците ми е интересен и забавен. Харесва ни да сме в школата и тази година с още по-голямо желание се записахме за второ ниво, защото вече имаме ясна представа какво ни предстои и искаме да научим повече.

Благодаря на Фондация „Телерик Академия“ за предоставената възможност!“
Атанас Вълчев, ученик в 6-ти клас в гр. Стара Загора