Детска Телерик Академия в Ловеч и Луковит

март, 26, 2018

Фондация „Телерик Академия“ стартира две нови школи по програмиране и дигитални технологии за деца в Ловеч и Луковит. Обученията се организират в партньорство с област Ловеч и имат за цел да подготвят учениците от региона за професиите на бъдещето и да ги въоръжат с ключови дигитални умения. Те са насочени към деца в 4-7 клас и ще започнат в началото на учебната 2018-2019 г. Както останалите над 50 школи на Фондация „Телерик Академия“ в 13 града в страната и тези ще бъдат безплатни за младежите и техните родители.

Новината за предстоящите обучения беше обявена официално по време на първия в България граждански диалог на еврокомисаря по въпросите на цифровата икономика и общество Мария Габриел, който се проведе в Луковит. Участие в събитието взеха над 150 души, включително министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, народни представители и кметове на общини.

Telerik Kids Academy - Lukovit Announcement

„Щастлив съм и да съобщя благата вест, която подготвихме за днешния ден – в област Ловеч за пръв път ще отворят врати две пилотни школи, които ще обучават и възпитават деца за професиите на бъдещето – хора, които ще продължат в действие посланията на Мария Габриел. Тези пилотни школи ще бъдат в Луковит и в Ловеч, а дали ще се мултиплицират в другите общини е въпрос на предприемчивост от тяхна страна“, сподели по време на събитието областният управител Георги Терзийски.

„Приветствам горещо тази инициатива на областния управител, която е пример как организации и държавни институции могат да работят заедно, така че младите хора да придобият умения и знания, които ще им отворят пътя към новите възможности, предоставяни от цифровите технологии", коментира Мария Габриел. 

Peter Sharkov and Maria Gabriel

Повече информация за обученията, които организираме за деца в 4-7 клас, можете да намерите на сайта на Детската Телерик Академия.