Отворен е приемът в Детската Телерик Академия в Плевен

септември, 27, 2017

Всички ученици с интерес към програмирането и технологиите в 4-7 клас могат да кандидатстват до 6 октомври

На 7 октомври в школата ни в гр. Плевен стартират две нови групи по програмиране, подходящи съответно за напълно начинаещи и за деца с познания в областта. Кандидатстването е отворено до 6 октомври. Обученията се провеждат в Математическа гимназия „Гео Милев“ и както всички други младежки инициативи на Телерик Академия са безплатни за учениците и техните родители.

Telerik Kids Academy - Pleven

За ученици в 4-5 клас
Групата за начинаещи е насочена към деца в 4-5 клас. При интерес е необходимо родителите на кандидатите да се свържат с преподавателя на школата Петя Христова. Учениците преминават през входен тест, който се състои от 20 логически задачи и отнема 45 мин. Изпитът наподобява задачите от състезание „Кенгуру“ за 4-5 клас. Занятията ще се провеждат всяка събота от 08:30 ч. до 10:45 ч.

За ученици в 6-7 клас
По-големите ученици, които проявяват интерес към обучението, е необходимо да разполагат с предварителни знания по програмиране. Вместо входен изпит, кандидатите трябва да демонстрират добро начално ниво в рамките на дискусия с преподавателя. Обученията се провеждат всяка събота от 11:30 ч. до 13:45 ч. За повече информация за приема можете да се свържете директно с преподавателя Петя Христова.

За Детската Телерик Академия
Детската Телерик Академия е най-мащабната частна програма за обучение по програмиране на деца на възраст от 10 до 13 г. През учебната 2016-2017 г. в нея се обучават 1000 деца в общо 36 групи по програмиране в 11 града в България. Целта на курсовете е да дадат възможност на повече деца от различни части на страната да се запознаят с програмирането и най-новите технологии, подготвяйки се за професиите на бъдещето.