5 медала за учениците ни на Есенния турнир

декември, 06, 2016

Учениците от „Детската академия на Телерик“ се представиха отлично на Националния есенен турнир по информатика, който се проведе от 27 до 29 ноември в Шумен. Състезателите в група Е  (4-ти и 5-и клас) завоюваха общо 5 медала – 2 златни и три бронзови – и две грамоти за отлично представяне. Медалите отидоха при школите в София и Варна. 

„Детската академия на Телерик“ имаше силно представяне и в категорията на шестокласниците (D).  Всички медалисти в нея са бивши ученици на инициативата, както и 40% от всички участници.  

Medals
В турнира се състезаваха общо 222 ученици от 4-ти до 12-и клас от 16 области – Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кърджали, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, София, Стара Загора, Хасково, Шумен и Ямбол. Тя бяха разпределени в пет групи. 

Паралелно с турнира за осма поредна година се организира и международно състезание по информатика по формàта на международната олимпиада по информатика.

Припомняме ви, че 50% от учениците от 4-ти, 5-ти и 6-ти клас, класирани в „Националната ранглиста листа на състезателите по информатика в България“ за учебната 2015/2016 г., са се обучавали в „Детската академия на Телерик“.