Близо 1000 деца от цялата страна учат в „Детската академия на Телерик“

ноември, 14, 2016
„Детската академия на Телерик“ стартира учебната 2016-2017 учебна година с рекорден брой ученици. Близо 1000 деца от 10 до 12 г. в 11 града в България вече се обучават безплатно на разработка на компютърни игри и алгоритмично програмиране. Вълнуваме се да споделим, че това е най-големият брой ученици в инициативата от създаването й през 2010 г. досега. 

Telerik_Kids_Academy През тази учебна година учениците в „Детската академия на Телерик“ се обучават в 36 групи по програмиране в градовете София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Плевен, Кърджали, Габрово, Враца, Разград и Попово. Занятията се водят от 17 висококвалифицирани преподаватели. Целта на курсовете е да дадат възможност на повече деца от различни части на страната с да се запознаят с програмирането и най-новите технологии. 

През последните няколко години наблюдаваме все по-голям интерес на децата към технологиите и програмирането. За едно място в школата в София при всеки прием средно кандидатстват по три деца. За да отговорим на повишения интерес, в началото на ноември обявихме допълнителен прием за 60 свободни места в София. Кандидатстването включва две стъпки – регистрация в нашата онлайн система и явяване на входен изпит с 40 логически въпроса за 90 минути. Новата група ще започне на 26 ноември, а занятията ще се провеждат в учебния ни център.