• Петър Шарков ще оглави младежките инициативи на Телерик Академия

  март, 20, 2017
  Екипът на Телерик Академия продължава да се разраства. Към организацията се присъединява Петър Шарков като ръководител на младежките инициативи на Телерик Академия. На тази позиция той ще отговаря за дългосрочната стратегия за развитието на ученическите инициативи от 1 до 12 клас, както и за ключовите партньорства и връзки с образователните институции и бизнеса.
 • Половината от най-малките участници в Зимните състезания по информатика - възпитаници на Детската Телерик Академия

  март, 10, 2017
  На 24-26 февруари във Велико Търново се проведоха Зимните състезания по информатика. Близо 60 деца, възпитаници на Детската Телерик Академия се включиха в състезанието. Повече от половината състезатели на възраст 10-13 г. бяха настоящи и пораснали курсисти на инициативата.
 • Основателите на Telerik поемат бъдещoто развитие на „Академията на Телерик”

  декември, 20, 2016
  Изключително се вълнуваме да съобщим, че от началото на 2017 г. „Академията на Телерик“ поема по нов вълнуващ път. Инициативата ще бъде отделена от Progress като независима организация, ръководена от четиримата основатели на Telerik - Светозар Георгиев, Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев. Вярваме, че най-доброто й бъдеще е именно в ръцете на нейните създатели.
 • „Часът на програмирането“ в Dojo@TelerikAcademy

  декември, 09, 2016
  На 3 декември по случай глобалния „Час на програмирането“ заедно с CoderDojo България организирахме допълнителна работилница в Dojo@TelerikAcademy за ученици от първи до трети клас. Включиха се над 60 деца, които заедно с менторите разработиха първата си игра.
 • 5 медала за учениците ни на Есенния турнир

  декември, 06, 2016
  Учениците от „Детската академия на Телерик“ се представиха отлично на Националния есенен турнир по информатика, който се проведе от 27 до 29 ноември в Шумен. Състезателите в група Е (4-ти и 5-и клас) завоюваха общо 5 медала – 2 златни и три бронзови – и две грамоти за отлично представяне. Медалите отидоха при школите в София и Варна.
 • Какво е научил Димо Чанев в „Детската академия на Телерик“

  ноември, 25, 2016
  Здравейте! Казвам се Димо, на 15 г. съм и уча в СМГ „Паисий Хилендарски“. Интересът ми към компютрите и съответно програмирането се прояви, когато бях на 10 г. За мен беше много любопитно да разбера нещо повече за работата на съвременния компютър. След две години търсене на подходящо място, в което да се обучавам, попаднах на „Детската академия на Телерик“.
 • Близо 1000 деца от цялата страна учат в „Детската академия на Телерик“

  ноември, 14, 2016
  „Детската академия на Телерик“ стартира учебната 2016-2017 учебна година с рекорден брой ученици. Близо 1000 деца от 10 до 12 г. в 11 града в България вече се обучават безплатно на разработка на компютърни игри и алгоритмично програмиране. Вълнуваме се да споделим, че това е най-големият брой ученици в инициативата от създаването й през 2010 г. досега, като през последните няколко години за едно място в школата в София средно кандидатстват по 3 деца.
 • Отбелязахме Европейската седмица на програмирането

  ноември, 01, 2016
  С редица безплатни обучения на 22 октомври отбелязахме европейската седмица на програмирането в „Академията на Телерик“. Над 500 ученици от 1-ви до 12-и клас участваха в занятията на Dojo@TelerikAcademy, „Детската академия на Телерик“ и „Училищната академия на Телерик“ в София.
 • Стартира приемът за новия сезон на „Детската академия на Телерик“

  септември, 01, 2016
  Радваме се да обявим, че на 1 септември започва кандидатстването за шестия сезон на безплатната ни образователна инициатива по програмиране „Детска академия на Телерик“. Всички деца от 4-ти до 6-ти клас, които проявяват интерес към технологиите, могат да кандидатстват за школите ни в 11 града в страната - София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Плевен, Кърджали, Габрово, Враца, Разград и Попово.
 • Какво постигнахме в „Детската академия на Телерик“ през учебната 2015-2016 г.

  юли, 27, 2016
  Измина още една вълнуваща учебна година в „Детската академия на Телерик“. С много желание малките програмисти усвояваха основите на програмирането, участваха в тренировъчни и национални състезания и трупаха нови умения в една от най-бързо развиващите се области в момента – тази на дигиталните технологии. Кои бяха най-вълнуващите моменти за нашите преподаватели и ученици през учебната 2015-2016 г. – разберете от обобщението ни: